Cabinet de homeopatie
Dr. Silvia Nedelcu

 

 

DESPRE CAUZELE BOLILOR

 

Din punctul de vedere al homeopatiei, orice boala este considerata un dezechilibru energetic care apare la nivelul fortei vitale, o modificare a acesteia, iar simptomele sunt expresia mecanismelor de aparare ale organismului afectat. Nu voi detalia aceasta perspectiva si nici nu doresc sa abordez aici cauzalitatea bolilor conform medicinei alopate, ci doresc sa va ofer un prilej de reflectie asupra ceea ce reprezinta boala in plan subtil.
  

Daca admitem faptul ca misiunea noastra in aceasta viata este de a invata, atunci boala este un examen de corijenta. Elevii care si-au insusit lectiile de etapa, care au respectat si au fost in armonie cu Legile Universale au un parcurs lin, au o vacanta linistita. Ceilalti se pregatesc pentru reexaminare. Boala este de fapt un profesor, este meditatorul personal care ne ajuta sa evoluam.

Asumarea responsabilitatii in caz de imbolnavire este un prim pas spre vindecare. Intelegand ca boala este rezultatul propriilor actiuni, ganduri, greseli, urmatorul pas este incercarea de a intelege unde ati gresit, ce trebuie sa schimbati in atitudine, ce trebuie sa schimbati in general in viata dv. si in modul in care va  raportati la ceilalti. Poate trebuie sa adoptati un mod de viata mai sanatos, sa petreceti mai mult timp cu cei dragi sau in natura, sa fiti mai ingaduitor cu ceilalti sau sa iertati pe cineva. Nici o terapie nu va poate asigura o vindecare deplina, pe toate planurile, fara participarea dv.

In ceea ce priveste lectia de invatat, fiecare stie cel mai bine (nu intotdeauna in plan constient). Initiatii se refera la doua subiecte principale: iertarea ( si opusul ei, neiertarea = cauza a bolilor) si iubirea ( lipsa iubirii fiind de asemeni considerata cauza a imbolnavirii), deci lectia cea mai importanta ar fi aceea de a invata iubirea (si iertarea) de sine.

“ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt” este formula propusa de Louise L. Hay, cu ajutorul careia (folosind si alte terapii) s-a vindecat de o boala grava ( “Heal Your Body: The Mental Causes For Physicall Illness And The Metaphysical Way To Overcome Them”; de aceeasi autoare: ”Poti sa-ti vindeci viata”  - contine si primul titlu-  ed. FinWatch si Adevar Divin ( www.divin.ro ).

(nota : a se face distinctie intre adevarata iubire de sine si egocentrism; si daca nu te iubesti pe tine, cum poti pune in practica  “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”?)

 


 


Disclaimer:
Scopul acestei pagini web este doar de a promova homeopatia. Informaţiile de pe acest site nu trebuie să se substituie recomandarilor date de medicul dumneavoastră curant. Dacă bănuiţi că aveţi o boală sau cea mai mică alterare a stării de sănatate, adresati-va cat mai repede medicului pentru diagnostic si tratament , orice amanare putand duce la agravarea stării dumneavoastră de sănatate. Nu ne asumăm nici o răspundere în cazul în care folosind informaţiile de pe acest site recurgeţi la automedicaţie!

2017 Toate drepturile rezervate. Copierea oricaror informatii din cadrul site-ului este strict interzisa.